Techniek RouteVision Ritregistratiesysteem

De techniek van het RouteVision ritregistratiesysteem is ongeëvenaard. We laten u graag zien waarom. We gebruiken namelijk een GPS-signaal in combinatie met een betrouwbare 3G-verbinding om belangrijke ritgegevens te verzamelen en die in real time beschikbaar te maken in de online omgeving en de app. We maken gebruik van de krachtigste GPS-ontvanger, die eenvoudig aangesloten kan worden in de auto. De gebruiksvriendelijke online omgeving en onze nieuwe rittenregistratie app vertalen de ruwe data naar waardevolle informatie over het rijgedrag van bestuurders en de prestaties van het wagenpark.

Dankzij nauwkeurige GPS-lokalisering en de stabiele dataverbinding voor real time informatie profiteert u van verschillende voordelen voor werknemers en werkgevers. RouteVision is een professioneel ritregistratiesysteem voor het beheer van uw wagenpark, dat op een uiterst intuïtieve manier werkt. Bekijk ook de reviews van onze tevreden klanten.

Werking van het Global Positioning System (GPS)

De werking van GPS is eenvoudig uit te leggen aan de hand van onderstaande illustraties. De ritregistratiesystemen werken op basis van een betrouwbaar GPS-signaal, dat zorgt voor een nauwkeurige lokalisering. De werking ervan bestaat uit 3 stappen:

Rittenregistratie GPS Satelliet

De hardware in de auto maakt contact met minimaal 3 satellieten om de locatie van uw auto zo nauwkeurig mogelijk te bepalen.

Rittenregistratie Server

De hardware verstuurt via GPS, de data naar de RouteVision-servers. De gegevens op de servers worden bijgewerkt.

GPS Data Services

U bekijkt de gegevens via internet door op deze website in te loggen met een smartphone, tablet of desktop computer.

Wat is GPS en hoe werkt het?

GPS staat voor Global Positioning System. Het is een techniek die gebruik maakt van GPS-satellieten die in een vaste baan om de aarde draaien. Deze satellieten vliegen altijd op dezelfde snelheid en hebben daarom steeds dezelfde posities op dezelfde tijden. Een GPS-ontvanger zoals die in u telefoon of de auto, kan zonder enige moeite met de satellieten communiceren. Er ontstaat een verbinding die puur gericht is op het beantwoorden van de vraag: waar ben ik? De satelliet vertelt u waar u bent door lengte- en breedtegraden van de aarde door te geven aan onze servers.

Nadat het GPS signaal bekend is

RouteVision gaat verder waar anderen stoppen, want nadat het GPS-signaal bekend is via de satellieten, zal dit signaal via 3G veilig verzonden worden naar de servers. 3G is uiterst snel, wat zorgt voor een bijzonder nauwkeurige ritregistratie.

icon

Lokalisering

De ontvanger in de auto maakt gebruik van een GPS-verbinding met 3 satellieten om de locatie zo nauwkeurig mogelijk te kunnen bepalen. Daarnaast maakt de ontvanger verbinding met de boordcomputer via de OBD-aansluiting. Dat betekent dat het systeem voor ritregistratie ook gegevens registreert zoals de snelheid van de auto, hard remmen, hard optrekken, het brandstofniveau en eventuele motorcodes.

icon

Via 3G Naar Datacenter

De ontvanger verzamelt de belangrijke data uit de auto en die vanuit de ritregistratiesystemen in de black box, en verzendt deze via 3G naar ons datacenter, waar de servers staan. De data wordt op een efficiënte wijze verwerkt en toegevoegd aan de account en de juiste auto. Dit gebeurt allemaal vanaf onze servers. We verzamelen alle informatie in real time, met slechts enkele seconden verschil in dataregistratie.

icon

Analyse van het rijgedrag

Onze algoritmen analyseren de gegevens die binnenkomen en geven zelfs inzicht in het rijgedrag van de bestuurder, op basis van berekeningen die uitgevoerd worden met de verzamelde ritgegevens en bijvoorbeeld ook de brandstofniveaus. Onze state-of-the-art algoritmen vertalen zich naar een specifiek advies voor u. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u het advies krijgt om de banden te vervangen, vaker te schakelen en minder hard op te trekken.

icon

Realtime

Zelfs tijdens het rijden kunt u via een smartphone, een laptop of andere digitale apparatuur met een 3G/4G-verbinding in real time zien welke gegevens uw voertuig verzamelt, in een gebruiksvriendelijke online omgeving. We zijn er trots op dat we een intuïtief systeem hebben ontworpen, waarin u aan de hand van kaarten en plattegronden, locaties van voertuigen, real time waarschuwingen en persoonlijke rapporten kunt genereren.

Hardware

De hardware in de auto van de klant van RouteVision beschikt natuurlijk over deze zeer geavanceerde technieken. Het is veruit de krachtigste GPS-ontvanger die we gemaakt hebben. Het feit dat we zulke tevreden klanten hebben is niet het enige voordeel. Uw rittenregistratie zal ook altijd kloppen. Hier vindt u een voorbeeld van een leuk gesprek met één van onze tevreden klanten:

Martijn vertelt over zijn ervaringen met RouteVision. Het ritregistratiesysteem en de manier waarop hij ons product gebruikt om te besparen op (brandstof)kosten.

De GPS-ontvanger voor het ritregistratiesysteem maakt verbinding met minimaal 3 satellieten, voor een uiterst nauwkeurige lokalisering. Dit zorgt voor de meest bruikbare gegevens voor het beheer van uw wagenpark en fleet management en in verband met de automatische rittenregistratie. De stabiele 3G-dataverbinding zorgt ervoor dat de belangrijkste gegevens die noodzakelijk zijn voor de ritregistratie op een betrouwbare manier doorgestuurd worden.

Rittenregistratie Black Box

Daar is hij dan, de RouteVision Black Box. Klein, zeer compact en bijzonder intelligent. Al zeggen we het zelf…

Specificaties

De black box hardware is slechts 43 x 46 x 20mm groot en weegt niet meer dan 32,1 gram. De geïntegreerde GPS-ontvanger zorgt voor real time tracking, terwijl de geïntegreerde 3G/GSM-antenne de dataverbinding met onze servers mogelijk maakt. Uiteraard is de hardware voorzien van een 3-axis accelerometer en GSM Jamming Detection, om veilig de belangrijkste gegevens te kunnen meten. De hardware voor het ritregistratiesysteem heeft een FCC-certificering en verschillende LED statusindicatoren.

Meer lezen over Rittenregistratie?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Rittenregistratie verzamel pagina

Rittenregistratie

Bereken uw promoprijs!