Efficiënter werken met een voertuigvolgsysteem

12 mei 2017 – door RouteVision Nederland

Wilt u ook efficiënter werken met een trackingsysteem voor voertuigen? Bent u een ondernemer met een wagenpark bestaande uit meerdere voertuigen? Zijn er per dag meerdere voertuigen op de weg? Dan is het misschien verstandig om gebruik te maken van een trackingsysteem voor voertuigen. In dit artikel vindt u alle voordelen in verband met het gebruik van een trackingsysteem in uw bedrijfswagens op basis van GPS (Global Positioning System).

Een trackingsysteem bespaart tijd, brandstof en geld

Door een trackingsysteem te plaatsen in elke bedrijfswagen weet u, door middel van de GPS-tracker, op ieder moment van de dag waar uw personeel zich exact bevindt. Moet u op het laatste moment nog een spoedjob inplannen? Dankzij het systeem ziet u meteen welk personeelslid het snelst op de gewenste locatie kan zijn. U bespaart dan én een hoop tijd én brandstofkosten. Een trackingsysteem kan u daarom uiteindelijk veel geld besparen.

(Voertuigvolgsysteem – alle locaties van uw voertuigen weergegeven op een overzichtelijke kaart. Bron: www.routevision.nl)


Hoe werkt een trackingsysteem voor voertuigen?

Een GPS-trackingsysteem bestaat uit een klein kastje en een antenne die binnen dertig minuten in een auto geplaatst kunnen worden. Ze worden geplaatst onder het dashboard en uit het zicht van buitenstaanders.

De GPS-tracker zorgt er samen met speciale software voor dat u online de locaties van al uw voertuigen op een overzichtelijke kaart en in één oogopslag kunt zien. Alle wagens zijn real time (actueel) te volgen. Dit houdt in dat de voortgang van de bedrijfswagens van minuut tot minuut zichtbaar is, dankzij de voortdurende updates van het systeem. De ritten worden opgeslagen en kunnen op een later moment bekeken worden. Zo zijn er geen vervelende discussies meer achteraf.

Real-time kaartweergave

De online software biedt naast de overzichtelijke real time kaartweergave van de bedrijfswagens, ook de mogelijkheid om verschillende rapporten aan te maken. Deze worden gegenereerd op basis van het aantal gereden kilometers, de gereden snelheid en het aantal minuten dat een bedrijfswagen stilstaat. Ook is het mogelijk om een rapport aan te maken voor een specifieke bestuurder of een specifiek voertuig. Maar ook dagelijkse ritten, meetings, gewerkte uren en de doorgebrachte tijd op een specifieke locatie kunnen in een rapport weergegeven worden. Zo kunt u bijvoorbeeld in de gaten houden of personeelsleden elkaar nog voor het einde van de werkdag ontmoeten bij een tankstation.

Rittenregistratie Black BoxBlack Box voor de auto, van RouteVision

Over de installatie van de black box

Onzichtbare installatie in de auto

Onze eigen monteurs zorgen voor een professionele installatie, zodat u gebruik kan maken van de Black Box. Daarvoor leggen we een afspraak vast, indien u dit wenst, kan dit ook bij u op locatie. We hebben maximaal 15 minuten nodig om de Black box te installeren. Hier zijn geen kosten aan verbonden, deze zijn voor onze rekening.

Trackingsysteem vervelend voor personeel?

Integendeel. Om te beginnen kan het systeem een hoop frustraties wegnemen van werknemers die dagelijks vaak in de file staan of die lang op de weg zijn om spoedklusjes op te lossen. Met een trackingsysteem kan er namelijk veel beter geanticipeerd worden op files en locaties van niet geplande activiteiten. Omdat u op ieder moment van de dag kan zien wie er van uw personeel zich waar bevindt, kunt u altijd de juiste mensen inzetten voor de juiste klus.

Ten tweede kan de gebruiker via een schakelaar aangeven of een rit privé of voor de onderneming is. Dit is voor beide partijen een stuk prettiger, aangezien het transparantie biedt en een hoop registratietijd kan schelen voor de gebruiker – wat ideaal is in verband met de verplichte registratie van ritten voor de Belastingdienst. Met een trackingsysteem dat beschikt over het RRS-Keurmerk, weet u zeker dat u naast overzichtelijke kaarten en rapporten, tegelijkertijd beschikt over een perfecte registratie, die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst.

Bovendien kunnen de continu verwerkte data en geregistreerde uren het facturatieproces versnellen en ontvangt uw werknemer of de zelfstandige ondernemer eerder zijn of haar geld. En wie is daar nu niet blij mee?

RouteVision Rittenregistratie vanaf €0,12 per dag

U bent voor uw rittenadministratie nog geen kopje koffie per dag kwijt. Bereken nu uw prijs op basis van uw huidige wagenpark.

Offerte aanvragen

Meer lezen over de techniek?

Klik op de volgende knop om terug te gaan naar de Techniek verzamel pagina

Techniek

Bereken uw promoprijs!